Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hot Stone Massage


Är en massagemetod som är inspirerad från Asien, dels från den kinesiska medicinen och dels från den japanska massagen. Hot Stone Massage är en väldigt behaglig massagemetod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande.

Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma lena och mjuka lavastenar tillsammans med väldoftande aromatiska oljor.

Hot Stone Massage ger en lugnande och stressreducerande effekt på samma gång som den ger ny kraft och energi.

Hot Stone Massagens historia går tillbaka mer än 3000 år, då denna massagemetod användes i det antika Indien och Kina. Till och med de nordamerikanska indianerna använde sig av varma stenar för olika behandlingar, då de kombinerade värmeterapi och en speciell massageteknik med stenar för att på så sätt skapa en djupgående, avkopplande och läkande behandling.

Vid Hot Stone Massage används lavastenar, som är polerade och slipade släta av vind och vatten. Stenarna värmer man upp i ett vattenbad och stenarna innehåller olika mineraler, framförallt järn, vilket gör att de har en god förmåga att bevara värmen länge. Stenarnas värmande effekt förstärker massagens förmåga att minska spänningar och stress. På detta sättet återställs balansen i kroppen.

Hot Stone Massage ökar även blod- och lymfcirkulationen. Syretillförseln till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper också till att transportera bort toxiner(gifter) och avfallsprodukter från musklerna. När de ytliga musklerna slappnar av (med hjälp av värmen) kan man lättare massera de djupliggande musklerna med hjälp av stenarna.

Hot Stone Massage är en väldigt avslappnande massage, som löser upp muskelspänningar och dessutom ökar syresättningen i kroppens vävnader.

Hot Stone är en terapeutisk basaltsten (lavasten) som har en hög järnhalt och håller värmen på bästa sätt. De är av äkta lava, (vulkaniska stenar) som är försiktigt och skickligt skurits till samma form i olika storlekar, därefter har stenarna polerats mjuka. De varma lavastenarna stimulerar och förbättrar kroppens blodcirkulation och ämnesomsättningen i kroppen, de hjälper även kroppen att rensa ut slaggprodukter.

Effekt av massagen

Värmen som kommer från de varma lavastenarna är det som gör denna massagemetod så speciell, det känns väldigt behagligt och man blir avslappnad när de glider fram över fötter, ben och rygg. I kombination med aromatiska oljor så kommer man längre in i muskeln utan att behöva känna någon smärta.

Man brukar uppleva ett lugn, man får ökad blodcirkulation, stimulerar lymfan, rensar bort slaggprodukter, stimulerar leder och skelett, löser upp muskelspänningar och får ökad syresättning i vävnader.

Bäst för dig…

  • Som har besvär med kramper/muskelspänningar eller knutor.
  • För dig som behöver varva ner.
  • Som har mycket celluliter.
  • Har dålig blodcirkulation.
  • Har dålig lymfcirkulation.
0